Sneeuw blijft liggen in Groningen, strooiwagens de weg op

nieuws
Foto: Erick Bakker

De strooiwagens van de gemeente zijn dinsdagavond de weg opgegaan. Een neerslaggebied dat overtrekt zorgt voor een laagje sneeuw in Groningen.

“Ik rijd op de N46 ten noorden van de stad en het sneeuwt flink”, vertelt nieuwsfotograaf Martin Nuver van 112groningen.nl. “Het lijkt om natte sneeuw te gaan, maar desondanks is het zicht slecht.” Vanuit het noorden trekt dinsdagavond een neerslaggebied over Groningen. De temperatuur ligt vlak boven het vriespunt. Rijkswaterstaat meldt dat de wegdektemperatuur in de stad rond de 1,0 graden ligt. Ten oosten, bij Sappemeer, wordt 0,6 graden gemeten. In Assen 0,3.

Nieuwsfotograaf Mike Weening van Weening Fotografie ziet diverse strooiwagens door de stad rijden: “Verschillende voertuigen rijden rond, waarbij men ook de fietspaden niet vergeet. De sneeuw blijft op dit moment ook liggen. Het zorgt voor een mooi gezicht.” Ondanks dat er geen officiële waarschuwing geldt van het KNMI kan het dinsdagavond door sneeuwval plaatselijk glad zijn.

Foto: Andor Heij
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: still webcam Grote Markt

Sneeuw op de N46: