Stichting Humanitas viert Sinterklaas duurzaam met tentoonstelling tekeningen

In aanloop naar het Sinterklaasfeest slaat Stichting Humanitas dit jaar een nieuwe weg in om kinderen van gezinnen die het moeilijk hebben te verrassen. 

De stichting pakt het Sinterklaasfeest vanaf nu duurzamer aan. Michel Sarolea van Humanitas laat weten: ‘Dit jaar zijn de Sinterklaascadeaus niet alleen maar duurzamer, maar ook educatiever. We noemen het cadeaus met een belevenis. Kinderen kunnen genieten van een voorstelling van een kindercircus, workshops bij het Groninger Museum en Vrijdag, zwemkaartjes voor Kardinge, en filmvoorstellingen in het Groninger Forum.’

Om het Sinterklaasfeest van Humanitas te vieren is er in het Groninger Forum een tentoonstelling geopend met kindertekeningen: ‘We hebben de kinderen gevraagd om Sinterklaas in zomerkleding te tekenen, omdat het in Spanje steeds warmer wordt. Dit bedoelen we als knipoog naar het klimaatprobleem.’

Tot 5 december datum kunnen kinderen in het Forum ook een tekening maken voor de Sint en hem tentoonstellen. De tentoonstelling is te zien tot de Goedheiligman ons land weer verlaat.