Sneeuwbuien en nachtvorst op komst

nieuws
Foto: Manfred Richter via Pixabay.org

Groningen zet zich schrap voor een week vol sneeuwbuien en kwakkelweer. De thermometer duikt ’s nachts regelmatig onder het vriespunt. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan de temperatuur dalen tot -6 graden. 

“Dinsdag is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog”, vertelt Kamphuis. “Het wordt 2 of 3 graden bij een zwakke noordoostenwind, kracht 2. Komende avond volgen vanaf de Noordzee enkele sneeuwbuien opzetten. Lokaal kan het glad worden. Minima rond 0 of 1 graad.

Woensdag is het wisselend bewolkt en vallen er een paar buien met kans op en vlok natte sneeuw. Het wordt 5 graden bij een zwakke tot matige westenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht wisselen opklaringen en een sneeuwbui elkaar af en gaat het op veel plaatsen licht vriezen, minima rond 0 tot -3 graden.

Donderdag is het droog en zijn er een paar flinke opklaringen. Het wordt een graad of 2 bij weinig wind uit verschillende richtingen. In de nacht is het helder en koud met lichte tot matige vorst, -4 tot -6 graden.

Vrijdag blijft het vrijwel overal droog en is er geregeld zon. Het wordt 1 graad en in de nacht vriest het licht, -2 tot -4 graden.

Tijdens het weekend valt er een enkele winterse bui en wordt het met af en toe zon 1 tot 3 graden. In de nacht schommelt het kwik in het algemeen rond of iets onder het vriespunt. Ook na het weekend houdt het licht wisselvallige kwakkelweer aan met in de nachten aanhoudend kans op wat lichte vorst.”