Ring-Zuid drie weekenden dicht tussen Europaweg en Euvelgunne om bomen en ander groen te planten

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De zuidelijke ringweg van Groningen (N7) is de komende drie weekenden afgesloten tussen de tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Dat is nodig, zo stelt Groningen Bereikbaar, omdat er bomen en ander groen wordt aangelegd langs de weg.

Ook worden de laatste werkzaamheden aan de hoge Euvelgunnerbrug uitgevoerd. Om dat te kunnen doen, is de ringweg in het eerste weekend (komend weekend) alleen dicht voor verkeer richting het Julianaplein (Assen/Drachten). Ook de toerit Meerstad op Ring Oost is dicht. In de twee weekenden erna is de ringweg dicht in beide richtingen.

Het verkeer wordt via de overige ringwegen omgeleid. Verkeer op Ring Zuid kan ook via de afrit 37 Groningen-Europapark en de Europaweg naar de A7 richting Hoogezand rijden.