Oranje Fonds zoekt ruim 1.600 maatjes in Groningen

nieuws

Ruim 1600 mensen in Groningen zijn op zoek naar een maatje om sociale activiteiten te ondernemen of als extra steuntje in de rug. Dat blijkt volgens het Oranje Fonds uit een inventarisatie onder Groningse organisaties die zijn aangesloten bij haar platform. 

Om nieuwe maatjes te werven is het Oranje Fonds deze maand een campagne gestart. De ‘maatjes’ van het Oranje Fonds zijn vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Denk aan wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. Maar ook maatjes die langskomen om te kletsen en koffie te drinken.

“Op ons platform kun je je op een laagdrempelige manier aanmelden en word je in contact gebracht met lokale vrijwilligersorganisaties die maatjes zoeken”, vertelt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds. “Daarin ben je niet alleen: tot nu toe hebben al duizenden mensen dit gedaan. Van hen weten we dat vrijwilliger zijn bijdraagt aan zingeving, persoonlijke groei en meer sociale contacten. In sommige gevallen is het een stap op weg om zelf weer mee te doen in de samenleving. Als vrijwilliger doe je dus niet alleen iets voor een ander. Het doet ook echt iets met je.”