Oliemuldersbrug wordt afgesloten voor auto’s en motoren

nieuws
Foto via Google Maps Streetview

De Oliemuldersbrug is vanaf januari alleen nog te gebruiken door fietsers en voetgangers. Auto’s en motoren mogen er niet meer over, na klachten van omwonenden over de verkeersveiligheid.

Bij de Oliemuldersbrug kruisen fietsers, voetgangers en automobilisten de busbaan voor bussen en taxi’s tussen Kardinge en het centrum. Bij weggebruikers en omwonenden zijn er zorgen over de verkeersveiligheid. Er steken veel schoolgaande kinderen over op weg naar school of huis.

“We hebben daarom onderzocht hoe de oversteek verkeersveiliger kan”, schrijft de gemeente. “We doen het door de busbaan ter hoogte van de Oliemuldersbrug aan te passen, zodat er nog maar uit één richting een bus langs kan en door auto’s en motoren op de Oliemuldersbrug te verbieden. Zo wordt de verkeerssituatie overzichtelijker, de oversteek voor fietsers kleiner en de verkeersveiligheid beter. ”

Auto’s moeten vanaf januari het Oosterhamrikkanaal oversteken via de Zaagmuldersbrug.