Nieuwe banenmarkt heet ‘StartFest’, want het is ook een festival

nieuws

Er komen twaalf nieuwe banenmarkten naar Groningen en Noord-Drenthe, onder de naam ‘Startfest’. Dat kondigde Carine Bloemhoff, voorzitter arbeidsmarktregio Groningen & Noord-Drenthe en wethouder van Groningen dinsdag aan.

StartFest is geen gewone banenmarkt. Het zijn gezellige en inspirerende festivals waar het draait om talent, ontwikkeling en werk. Het draait allemaal om het talent van de bezoekers, met vragen als: hoe kunnen zij die talenten ontdekken en vaardigheden laten groeien? Hoe kunnen zij een volgende carrièrestap te maken? Hoe vinden zij werk dat aansluit bij hun talent en vaardigheden?

Bedrijven laten op de festivals zien welke vaardigheden zij belangrijk vinden en proberen bezoekers voor zich te winnen om bij hen te komen werken. Projectleider Esther Pleizier: “Door de grote krapte op de arbeidsmarkt moeten we anders kijken naar ontwikkelen, boeien en binden van talenten in onze regio. Het doel van de festivals is daarom om bezoekers te prikkelen en uit te dagen een stap te maken naar een opleiding of (ander) werk. Werkgevers en opleiders laten zien op welke manier dit bij hen kan.

Carine Bloemhoff: “Er ligt een enorme uitdaging om zoveel mogelijk inwoners in Groningen en Noord-Drenthe optimaal te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt. Daarom bundelen we als regio de krachten. Tijdens StartFest zetten regionale onderwijsinstellingen, werkgevers, vakbonden, brancheorganisaties, opleidingsfondsen, gemeenten, provincie en UWV samen de schouders eronder om de festivals tot een succes te maken.”

De festivals zijn gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig. De aftrap is op 25 januari in de Euroborg. Vervolgens op 14 maart in Appingedam, 14 mei in Assen, 27 juni in Scheemda en 3 oktober, opnieuw Groningen. Meer informatie is beschikbaar op de website http://www.startfest.nl.