Mysterie rond gevallen gebouwtje van maquette binnenstad in Forum na een jaar opgelost

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Bijna precies een jaar geleden zorgde de verhuizing van de maquette van de binnenstad van het gemeentekantoor aan het Gedempte Zuiderdiep naar het Forum voor een mysterie.  Tijdens de verhuizing raakte één houten gebouwtje los van de platen en het was voor de makers en de gemeente een raadsel waar het precies op de kaart hoort te staan. Dat raadsel is nu opgelost.

De hulp van oplettende Groningers werd daarom ingeschakeld: wie het gebouwtje terug weet te zetten op zijn originele plaats, krijgt van de maker een houten miniatuurtje van zijn eigen huis. En dat gebeurde deze week: Stadjer Jelle Roelfsema was de eerste met het goede antwoord. Het gebouwtje was de theekoepel bij het Herewegviaduct tegenover Glaudé.

Foto via Gemeente Groningen

De theekoepel staat inmiddels op de plek waar hij thuishoort. En Roelfsema won de prijs: eeuwige roem, een t-shirt met daarop de test ‘#KonMinder én een unieke maquette van zijn eigen huis op dezelfde schaal (1:500) als de grote maquette.