KNMI waarschuwt voor gladheid door sneeuw, auto belandt in de vangrail op N7

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het KNMI waarschuwt dinsdagavond voor gladheid door sneeuwval. Voor de provincie Groningen geldt een code geel.

De waarschuwing geldt vanaf 21.00 uur. “In het oosten is het plaatselijk glad door sneeuw”, meldt het KNMI. “Ook in andere provincies kan het door hagel- en sneeuwbuien glad zijn.” De waarschuwing geldt tot middernacht. Behalve voor Groningen geldt code geel ook voor Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Door de sneeuw heeft er op de N7 bij Euvelgunne een verkeersongeluk plaatsgevonden. Een automobilist raakte in de slip en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Niemand raakte gewond, maar de auto is flink beschadigd geraakt. Het voertuig is door een bergingsbedrijf weggesleept. “Ga je vanavond nog de weg op? Let dan op je snelheid. Het kan glad zijn”, aldus Rijkswaterstaat.