Inzamelingsactie voor Oekraïne levert vrachtwagen vol hulpgoederen op: “Loods is bijna leeg”

nieuws
Vrijwilligers hebben zaterdag een vrachtwagen volgeladen met hulpgoederen voor Oekraïne. Foto: Willemijn Kemp

Een vrachtwagen volgeladen met hulpgoederen vertrekt volgende week vanuit Groningen richting Oekraïne. De hulpgoederen zijn de afgelopen weken ingezameld op twee inzamellocaties in de gemeente.

Op zaterdagen kunnen hulpgoederen gebracht worden naar de Irenelaan in Haren en naar de Stavangerweg in Groningen. “Alle spullen verzamelen we, en als er genoeg voorraad is laten we een vrachtwagen komen die we dan vol laden”, vertelt Willemijn Kemp van de Sociale Brigade. “Gisteren hebben we zo’n vrachtwagen volgeladen. De bedoeling is dat de truck volgende week vertrekt in de richting van Kyiv, en daarna door gaat rijden naar Donetsk en Kharkiv. Met deze actie proberen we zoveel mogelijk mensen te helpen.”

In Oekraïne maakt men zich op voor de komende winter. Er is een groot tekort aan veel spullen, waardoor het leven moeilijk en soms onmogelijk is. Zo is er behoefte aan verzorgingsproducten, zoals shampoo, tandpasta, verbandmiddelen en incontinentiemateriaal. Maar ook aan levensmiddelen als droge pasta, rijst, suiker, meel, havermout en ingeblikte groente en fruit. En er is behoefte aan powerbanks, zaklampen, batterijen en kaarsen. Om het de komende maanden ook in de kou zo goed mogelijk vol te houden is er ook behoefte aan warme en goede kleding. Ook dit kan ingeleverd worden bij de inzamelpunten.

Kemp: “Inmiddels is onze loods weer leeg, dus nieuwe hulpgoederen zijn meer dan welkom.” Op zaterdagen kunnen in Haren spullen van 13.00 tot 17.00 uur gebracht worden naar de Irenelaan 1. In Groningen gaat het om de locatie Stavangerweg 31. Meer informatie over de Sociale Brigade vind je op deze website.