IMG doet eenmalig aanbod naar bezwaarmakers om afhandeling te versnellen

nieuws
Foto via Groninger Bodem Beweging

Drieduizend inwoners van het door aardbevingen getroffen gebied die wachten op een besluit over hun bezwaar bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) krijgen de mogelijkheid om te kiezen voor een versnelde afhandeling.

Dat melden RTV Noord en DvhN dinsdagmiddag.

De bezwaarmakers krijgen de optie om een financiële vergoeding te ontvangen als ze niet langer willen wachten op besluitvorming over hun bezwaar. De drieduizend bezwarenden mogen zelf beslissen of ze hun bezwaar volgens de traditionele procedure willen laten behandelen of kiezen voor snellere duidelijkheid. Dat is dan in de vorm van een eenmalig aanbod.

Als bezwaarmakers kiezen voor de versnelde afhandeling, zullen al hun schadeclaims worden vergoed, inclusief schades die oorspronkelijk werden beoordeeld als niet veroorzaakt door aardbevingen en daarom niet werden vergoed bij de oorspronkelijke aanvraag. Daarnaast kunnen ze ook nog 5.000 euro krijgen als compensatie voor het langdurige wachten en het ongemak dat dit heeft veroorzaakt.

Het aanbod is tijdelijk, eenmalig en geldt voor bezwaarmakers die hun bezwaar met betrekking tot fysieke schade vóór 6 oktober van dit jaar hebben ingediend. Wie het bezwaar wil laten afhandelen volgens het oude beleid of wil wachten op het nieuwe beleid, moet volgens het IMG wel rekening houden met een lange afhandelingstijd.