Herfsttocht levert ruim 850 euro op voor Tovertafel Beatrixoord Haren

nieuws
Foto: René Bittner via Pixabay

Een actie van de stichting K6 Tegen Kanker heeft zaterdag ruim 850 euro opgeleverd door de afdeling kinderrevalidatie van Beatrixoord in Haren. De stichting laat weten dat er de komende tijd meer acties gehouden gaan worden.

Het geld werd opgehaald met een Herfsttocht. Ongeveer tachtig fietsers op mountainbikes en All Terrain Bikes legden zaterdagochtend een route af, waarbij start- en finishstreep in Bellingwolde waren gelegd. De route voerde door de grensstreek. De deelnemers hadden in aanloop naar de wedstrijd geld opgehaald. De Herfsttocht is het eerste evenement in een serie waarbij geld wordt opgehaald om een Tovertafel te kunnen realiseren. Dit is een interactief computerspel waar kinderen met een beperking mee kunnen spelen. Deze moet komen te staan in een wachtruimte op de afdeling kinderrevalidatie van Beatrixoord in Haren.

De Stichting K6 Tegen Kanker houdt zich al jaren bezig met acties voor het UMCG. Het begon in 2015 met het beklimmen van de Alpe d’Huez, waarmee 30.000 euro werd ingezameld. Hiermee zijn iPads gekocht die aan het UMCG zijn geschonken, en ook kon er sport- en bewegingsapparatuur aangeschaft worden voor de afdeling Hematologie van het ziekenhuis. De aanschaf van een Tovertafel gaat ongeveer 8.000 euro kosten. De stichting laat weten dat er de komende maanden meer activiteiten gehouden zullen worden.