Gudde stopt uiterlijk eind dit seizoen als directeur bij FC Groningen; twee RvC-leden per direct weg

sport
Wouter Gudde - Foto via FC Groningen

Wouter Gudde stopt uiterlijk aan het einde van dit seizoen als algemeen directeur van FC Groningen.

Dat liet Gudde vrijdagmiddag weten via de website van de club. Twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC), voorzitter Erik Mulder en commissaris Berend Rubingh, leggen per direct hun functie neer.

Volgens FC Groningen zijn deze besluiten genomen om de rust bij de club te laten terugkeren. “Het lijkt mij het beste voor de continuïteit van de club dat ik mijn vertrek aankondig”, vertelt Gudde. “Alle hoofdverantwoordelijken voor de degradatie zijn weg of gaan weg. Het enige en allerbelangrijkste is daarom nu dat alles en iedereen zich achter de spelers en de nieuwe technische staf gaat scharen om met elkaar de weg naar boven te vinden.”

Gudde laat weten dat de situatie rond de club impact heeft gehad, ook privé en rond zijn gezin. De vertrekkend directeur stelt dat bedreigingen en intimidatie ook hebben bijgedragen aan zijn beslissing om te vertrekken. “Het is niet de hoofdreden, maar het speelt wel mee.”

In de onderstaande video vertelt Gudde meer over zijn vertrek:

Gudde stelt met zijn vertrek te wachten tot er een nieuwe directeur is. Als die voor het einde van dit seizoen is gevonden, maakt Gudde naar eigen zeggen meteen plaats. Het Stichtingsbestuur van FC Groningen en de overgebleven RvC-leden Paul de Rook, Bas Schrage en Han Berger gaan overleggen over het verdere vervolg bij de club.

Wouter Gudde werd in 2019 aangesteld als algemeen directeur van FC Groningen. Vorig seizoen beleefde de FC Groningen een desastreus voetbaljaar, met de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie als bittere afsluiter. Ook in de KKD doet FC Groningen het niet best, met een dertiende plaats na twaalf wedstrijden.  Dat zorgde eerder deze week nog voor een vertrouwensbreuk tussen de supportersvereniging van FC Groningen en de Raad van Commissarissen van de club.