Gemeente zoekt alvast parkeerplekken voor deelbakfietsen; inwoners mogen meebeslissen

nieuws
Foto via Duurzaam Groningen

Als het aan de gemeente ligt krijgt Groningen, na deelfietsen en deelscooters, ergens volgend jaar ook deelbakfietsen. Stadjers kunnen nu al meehelpen met het uitzoeken van de parkeerplaatsen voor de fietsen.

Op een kaart staan alvast zo’n honderdtwintig plekken aangegeven waar de transportfietsen zouden kunnen komen te staan. Stadjers mogen aangeven of ze een plek wel of niet geschikt vinden.

De fietsen kunnen, net als de deelfietsen en scooters, worden gehuurd via een app. De gemeente kiest ervoor om de bakfietsen niet ‘free floating’ aan te bieden. Dat betekent dat ze niet overal zomaar mogen worden geparkeerd, omdat de bakfietsen daar (net als de deelscooters) te groot voor zijn. Daarom komen er, net als voor de scooters, vaste plekken waar de bakfietsen komen te staan.