Fonds Goed Idee roept wijkbewoners op om feestelijke activiteiten te bedenken voor kinderen

oogochtendshow
foto: link050

Fonds Goed Idee is een potje met geld dat bestemd is voor kinderen die in armoede opgroeien in de stad Groningen. Mensen die ideeën hebben voor initiatieven gericht op kinderen kunnen aanspraak maken op dit fonds.

De vrijwilligersvacaturebank link050 van de gemeente Groningen beslist of de aanvraag wordt goedgekeurd. Rein de Vries van link050 legt uit wat voor activiteiten er zijn georganiseerd in het verleden. ‘Denk bijvoorbeeld aan het timmerdorp in de vakantie. Een kaartje kost al snel vijftig euro. Namens het fonds kopen we dan twintig kaarten op en die delen we weer uit aan kinderen zodat zij een leuke week hebben tijdens de vakantie.’ De aankomende periode is ook zeer geschikt om iets te organiseren voor kinderen. ‘Dit jaar is een aanvraag binnengekomen voor een kerstdiner voor gezinnen in armoede. Specifiek voor de kinderen hebben ze geld aangevraagd zodat die ook mee kunnen eten.’ Meer informatie is te vinden op deze website.

Rein de Vries was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: