Europees avontuur alweer voorbij voor Lycurgus

Het is Nova Tech Lycurgus niet gelukt om de achtste finale van de CEV-Cup te bereiken. De Groninger volleyballers verloren woensdagavond ook de returnwedstrijd, in een met ruim 2000 toeschouwers goed gevuld Martiniplaza, van het Oekraïense SC Prometey Dnipro: 0-3.

Lycurgus verloor vorige week donderdag kansloos de heenwedstrijd met 3-0. In Martinaplaza moest er met 3-0 of 3-1 gewonnen worden voor een beslissende ‘golden set’. In de eerste set stonden de Groningers een aantal keren voor, en de ploeg kwam nog tot 19-17, maar de gasten pakten toch de set: 22-25. Toen ook de tweede set verloren ging, met 23-25, was de uitschakeling een feit. De derde set ging daarna ook nog naar Prometey, met 24-26.

Lycurgus kan zich nu volledig gaan richten op de competitie en de beker. De eerstvolgende wedstrijd is komende zondagmiddag. Dan speelt de ploeg van coach Arjan Taaij in Martiniplaza tegen Active Living Orion uit Doetinchem.