Driebondsbrug meerdere keren afgesloten in november en december

nieuws
Foto via Rijkswaterstaat

De Driebondsbrug in Groningen is in november en december een aantal keren afgesloten. Rijkswaterstaat gaat aan de slag met de automatisering voor de bediening van de brug, zodat de overgang over het Eemskanaal weer normaal bediend kan worden.

Sinds halverwege februari vorig jaar wordt de Driebondsbrug over het Eemskanaal niet meer normaal bediend, omdat de software die de brugbediening aanstuurt niet goed werkt. Alleen bijzondere transporten mogen nog door de brug. De werkzaamheden, die deze en komende maand plaatsvinden, moeten daar verandering in gaan brengen.

Om de Driebondsbrug weer normaal te kunnen openen, wordt er gewerkt aan een nieuw bedienings- en besturingssysteem. Hiervoor worden de panelen voor de automatisering vervangen. Ook worden extra veiligheidsfuncties voor een aantal installaties aangepast, waardoor op diverse locatie in de brugkelders bekabelingswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Daarna moet de nieuwe automatisering getest worden en dit levert hinder op voor het wegverkeer. Vanaf komende maandag tot en met donderdag 30 november worden overdag meermaals halve rijbanen afgezet. Ook van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 december is dat meermaals het geval tussen 09.00 en 15.00 uur. In de werkweek van 11 tot en met 15 december is de Driebondsbrug elke avond en nacht dicht voor het verkeer. Tijdens de afsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de Oostersluis en Borgbrug.