Bakkerij Beukeveld overgenomen door Fries familiebedrijf

nieuws
Foto via Google Maps Streetview

Bakkerij Beukeveld wordt naar alle waarschijnlijkheid overgenomen door Van der Kloet uit Franeker.

Het Friese bakkersbedrijf neemt Beukeveld over inclusief alle medewerkers, liet curator Sander Vos vrijdagmiddag weten aan DvhN.  Vooralsnog wil de Friese bakkerij ook de productie in Groningen houden. De familie Beukeveld blijft niet actief betrokken bij de bakkerij.

Bakkerij Beukeveld werd begin oktober failliet verklaard. Het bedrijf heeft twee vestigingen in de gemeente: aan de Parkweg en het Overwinningsplein. Het kantoor en de centrale bakkerij zitten aan de Protonstraat. Beukeveld zou failliet zijn gegaan door de nasleep van de coronapandemie, gestegen energie- en personeelskosten en hogere tarweprijzen.