Aantal vervoerde passagiers vliegveld Eelde fors gestegen, maar nog lang niet terug op niveau voor corona

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Het aantal passagiers dat via Groningen Airport Eelde reisde was het afgelopen kwartaal bijna 36 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Maar de aantallen van voor corona worden nog steeds bij lange na niet gehaald.

Ruim vijftigduizend luchtvaartpassagiers reisden de afgelopen drie maanden via Eelde. In juli, augustus en september 2022 waren dat er zo’n 37.000. Tegelijk nam het aantal vluchten in 2023 bijna niet toe (2,3 procent) ten opzichte van vorig jaar.

Eelde haalt qua kwartaalcijfers nog lang niet de passagiersaantallen van voor de coronacrisis. Zo vertrokken er in juli, augustus en september van 2019 nog 62.000 passagiers vanaf Eelde. In dezelfde periode in 2018 waren dat er zelfs 78.500.