Voedselbank Groningen en Maria Jongsma nemen afscheid; bestuurster treedt terug vanwege snel voortschrijdende spierziekte

nieuws
Maria Jongsma, bestuursvoorzitter van de Voedselbank

Afgelopen woensdag hebben de Voedselbank Groningen en bestuursvoorzitter Maria Jongsma afscheid van elkaar genomen. De voorvrouw van de Voedselbank treedt terug, omdat ze haar werk vanwege het snelle voortschrijden van de spierziekte ALS niet meer kan doen.

“Helaas nam Maria deze week afscheid”, schrijft de organisatie vrijdagmiddag. “Dat deed ze vanwege de snel voortschrijdende spierziekte ALS. Maria heeft zich met passie ingezet in de strijd tegen maatschappelijke ongelijkheid. Dit werd in mei bekroond met de toekenning van de Ubbo Emmiuspenning voor maatschappelijke verdiensten door de Rijksuniversiteit Groningen.”

Jongsma trad in april 2020 toe tot het bestuur van de Voedselbank Groningen en was voorzitter van het Regionaal Distributie Centrum Groningen (RDC). Op 1 januari 2022 werd ze ook voorzitter van de Voedselbank Groningen, als opvolger van Monique Bueving.

Elly Pastoor-Meuleman neemt de functie van Jongsma over bij de Voedselbank Stad Groningen. Jack Koops wordt voorman van het Regionaal Distributiecentrum van de Voedselbank Groningen.