Top Dutch Solar Racing behoudt zevende plek in World Solar Challenge ondanks vijf minuten straftijd

nieuws
Foto via Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing heeft de zeven positie in het klassement van de World Solar Challenge dinsdag weten te behouden, ondanks een tijdstraf van vijf minuten.

De Green Thunder (de naam van de in Groningen gebouwde zonneauto) begon dinsdagochtend aan een 485 kilometer lange route op de derde dag van de zonnerace door Australië. Volgens het team was een verkeerd begrepen regel tijdens een controlestop op maandag de reden voor de tijdstraf. De straf zorgde er voor dat de auto vijf minuten langer stil moest blijven staan tijdens de eerste controlestop van dinsdag, op 85 kilometer na het vertrek.

Maar met een stabiele 65 kilometer per uur gemiddeld verliep de derde racedag ‘soepel en zonder haperingen’, schrijft Top Dutch Solar Racing in haar blog over de race. De reis van dinsdag was zelf een beetje saai, stelt het zonneraceteam. Er staan nog een paar dagen voor de boeg. Inmiddels zit er bijna 1.700 kilometer op voor Top Dutch Solar Racing. Tussen nu en zaterdag moet de Green Thunder, na een race van drieduizend kilometer, aan gaan komen in Adelaide.