Scooterrijder na achtervolging aangehouden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Politieagenten hebben vrijdagavond op de Friesestraatweg een scooterrijder, na een achtervolging, aangehouden. Bij de achtervolging waren diverse politiewagens betrokken.

Surveillerende agenten zagen rond 23.00 uur een scooterrijder rijden die verdacht gedrag vertoonde. De politiemensen gaven de bestuurder een stopteken om een controle uit te kunnen voeren, maar daar werkte de persoon niet aan mee, waarop deze er vandoor ging. Er volgde een achtervolging, die onder andere via de Westerhaven voerde. De achtervolging ging niet onopgemerkt voorbij. De agenten riepen de hulp in van collega’s, waarop verschillende surveillance-eenheden, met sirene, achter de scooterrijder aan gingen.

De politie vertelt dat de verdachte op de Friesestraatweg aangehouden kon worden. Het gaat om een minderjarig persoon, die overgebracht is naar het politiebureau. Inmiddels is er een onderzoek gestart.