RUG haalt uitwisselingsstudenten terug uit Israël

nieuws
Foto: Wutsje / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17987351

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een groep uitwisselingsstudenten in Israël teruggeroepen naar Nederland. Dit vanwege de aanvallen van Hamas.

Nu het land na die aanvallen van de Palestijnse terroristen weer in oorlog is, is het onveilig voor de studenten om daar nog langer te blijven, aldus de RUG in gesprek met de Ukrant. De universiteit zegt niet om hoeveel studenten het precies gaat. “Het waren er niet heel veel”, zegt woordvoerder Elies Wempe. “De studenten zijn inmiddels allemaal terug.”

De RUG houdt contact met hen en zegt dat er vooralsnog geen nieuwe studenten naar het land zullen gaan. “Op dit moment geldt code oranje voor een groot deel van Israël”, zegt Wempe tegen de Ukrant. “Wij weten nu niet hoe de situatie in de regio zich zal ontwikkelen, dus zullen er tot nader order geen uitwisselingen plaatsvinden.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt mensen af naar Israël te reizen en zeker niet naar de grensstreek bij Gaza, Syrië, Libanon en Egypte, waar code rood geldt vanwege de gevechten en bombardementen die daar plaatsvinden.