Provocaties richting FC-spits Van Veen: “Individuele actie van twee supporters”

sport

Voetbalclub NAC Breda heeft na eigen onderzoek bekend gemaakt dat de provocaties tegen FC Groningen-spits Kevin van Veen het werk was van twee individuen. Tegen één van hen willen FC Groningen en Kevin van Veen misschien aangifte doen.

FC Groningen speelde afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie. Bij een 1-0 achterstand schoot Van Veen een vrije trap onberispelijk binnen, waarna hij provocerend richting de tribune van NAC liep. De actie van de spits werd niet gewaardeerd door de supporters uit Breda, getuige de liters bier die zijn kant op vlogen.

Aanleiding voor de provocerende uitbarsting van de spits? Na de wedstrijd verklaarde Van Veen voor de camera’s van de verschillende media dat er supporters waren die zijn ongeboren kind dood wensten, in combinatie met het toewensen van een dodelijke ziekte. NAC-supporters reageerden furieus op de aantijgingen van de topscorer van FC Groningen.

Na onderzoek heeft NAC zelf geconcludeerd dat er tenminste één supporter is die een wiegende beweging maakt en vervolgens een hand voor de keel langs. FC Groningen overweegt aangifte te doen tegen de supporter, zo schrijft RTV Noord. Daarnaast zou er tijdens de wedstrijd door een supporter wat geroepen zijn tegen Van Veen.