Provincie geeft vliegveld Eelde 22 miljoen

22 Miljoen euro, voor tien jaar, dat bedrag krijgt vliegveld Eelde van de provincie Groningen. Het geld is bestemd voor beveiliging en de brandweer. De provincie Drenthe besluit volgende maand over hetzelfde bedrag.

Gedeputeerde Henk Emmens (BBB) van economische zaken wil doorgaan met de luchthaven en denkt dat de wereld daardoor beter bereikbaar is voor de Groninger. Eelde denkt voorlopig uit de gevarenzone te zijn en de kosten voor de komende tien jaar te kunnen betalen, Drenthe moet dan wel meedoen. Het vliegveld wil de openingstijden van de luchthaven verruimen van 6 uur ’s morgens tot 12 uur ’s avonds.

Er wordt nog steeds  met Schiphol overlegd. Eelde wil graag een deel van de activiteiten van Schiphol overnemen, en er wordt gewerkt aan een nieuw bedrijventerrein van 15 hectare. Ook zijn er plannen voor elektrisch vliegen en vliegen op waterstof.