Kruising Parkweg, Brailleweg en Hoornsediep vanaf maandag twee weken dicht

nieuws
Impressie via Aanpak Ring-Zuid

Aannemerscombinatie Herepoort begint komende maandag met de definitieve inrichting van het kruispunt tussen de Parkweg, de Brailleweg en het Hoornsediep. Tijdens de twee weken durende de werkzaamheden is het kruispunt dicht.

Nadat in de afgelopen maanden het Hoornsediep en de Maaslaan opnieuw zijn ingericht, is het nu de beurt aan het laatste deel van de grote verbouwingsoperatie rond het Hoornsediep. In twee weken tijd haalt Herepoort het oude asfalt en de oude puinbaan weg, worden er rioleringswerkzaamheden uitgevoerd en wordt er een nieuwe puinbaan, nieuw asfalt en belijning aangebracht.

De frees- en graafwerkzaamheden geven geluidshinder in de direct omgeving, aldus Aanpak Ring-Zuid. Daarnaast kan het autoverkeer dat vanaf het station komt niet meer via de Brailleweg. Auto’s kunnen via het Emmaviaduct en de nieuwe ovonde de weg naar het zuiden vervolgen. Autoverkeer kan ook de ovonde volledig rondrijden, om zo in de Rivierenbuurt te komen.

Het Hoornsediep tussen de Rivierenhof en de IJsselstraat is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Vanaf het Hoornsediep kan verkeer niet de IJsselstraat bereiken. Voor fietsers wordt bij de Muntingbrug een tijdelijke doorsteek gemaakt bij de nieuwe ovonde naar het Hoornsediep. Voetgangers kunnen bij de werkzaamheden langs aan de noordzijde van de Parkweg, ter hoogte van de Zaanstraat.