Intentiekrabbels gezet voor ontwikkeling van waterstofnetwerk richting vliegveld Eelde

nieuws
Foto via Groningen Airport Eelde

Twaalf grote bedrijven en organisaties in de luchtvaart- en energiesector hebben vrijdag hun handtekening gezet om de ontwikkeling en levering van waterstofinfrastructuur naar en op Groningen Airport Eelde in gang te zetten.

Naast de luchthaven zetten vertegenwoordigers van Fokker NextGen, Provincie Drenthe, RWE, Hy Network Services, Engie, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), de NOM, Shell, Airport Creators, de New Energy Coalition Groningen Seaports hun krabbels. Ook de Air Combat Command van de Koninklijke Luchtmacht heeft aangegeven het initiatief te steunen. De ondertekening vond plaats in één van de hangars van de KLM Flight Academy op de luchthaven

De partijen gaan samenwerken bij het ontwikkelen van een groene waterstofinfrastructuur op Groningen Airport Eelde, met als doel waterstof opslaan, transporteren en op termijn te leveren aan afnemers, waaronder luchtvaartmaatschappijen. De partijen gaan onderzoek doen naar de haalbaarheid, alvast vergunningen aanvragen en proberen om geld op tafel te krijgen.