Huizenprijzen in Groningen licht gestegen

nieuws

De huizenprijzen in Groningen zijn de afgelopen drie maanden met vijf procent gestegen tot gemiddeld 350.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van het kadaster.

Landelijk liggen de huizenprijzen nog altijd lager dan een jaar geleden, maar vergeleken met het afgelopen kwartaal is de weg naar boven alweer ingeslagen. Dat meldde eerder deze maand ook Makelaarsclub NVM.

In heel de provincie Groningen zijn de huizenprijzen de afgelopen drie maanden met drie procent gestegen. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de prijzen twee procent lager.

Toch blijft het aantal verkochte huizen landelijk dalen. Volgens het kadaster staat het gemiddelde over de afgelopen vier kwartalen op het niveau van 2015. Vooral 35- tot 65-jarigen, die vaak al in een koopwoning zitten en voor wie de nood dus minder hoog is, wachten met toeslaan. Ze hebben minder aanbod om uit te kiezen, en vrezen bovendien een lage opbrengst als ze hun eigen huis verkopen.