Emmaviaduct, Brailleweg en op- en afrit naar centrum vanaf vanavond tien dagen dicht

nieuws
Impressie via Aanpak Ring-Zuid

Het Emmaviaduct en de Brailleweg zijn vanaf vrijdagavond tien dagen dicht voor alle verkeer. Ook de afrit Groningen-Centrum van de A28 uit de richting Haren en de oprit Groningen-Centrum vanaf het centrum zijn in deze periode afgesloten.

Aannemerscombinatie Herepoort begint vrijdagavond om 20.00 uur met het aansluiten van de Brailleweg op de nieuwe ovonde. Het verkeer dat van het Emmaviaduct komt, rijdt hier straks overheen richting de A28 en de Vondellaan. De nieuwe ovonde verbindt op een later moment ook het Emmaviaduct en de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg die vanaf de Brailleweg naar de Hereweg loopt. Deze aansluiting moet nog gebouwd worden.

Om de ovonde aan te sluiten op de Brailleweg zijn het Emmaviaduct, de Brailleweg en de af- en oprit naar Groningen-Centrum vanaf vrijdag tien dagen (tot 30 oktober) afgesloten. Ook het fietspad langs de Brailleweg en de Muntingbrug is dicht. Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Hereweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Parkbrug of de Van Iddekingeweg rijden.

Met de gedeeltelijke ingebruikname van de ovonde op 30 oktober wordt ook de afslag naar de Rivierenbuurt in gebruik genomen. Omdat deze afslag nu al zoveel mogelijk wordt afgemaakt en alles volgens de planning verloopt, zijn er later in het project daardoor geen grote stremmingen meer nodig om dit deel van het traject af te maken.