Bakker Beukeveld failliet verklaard (update)

nieuws
Foto: PublicDomainPictures via Pixabay

Bakkerij Beukeveld is failliet verklaard. Dat heeft de Rechtbank Groningen deze woensdag bepaald. Het personeel is dinsdag ingelicht.

Beukeveld heeft twee vestigingen in de gemeente: aan de Parkweg en het Overwinningsplein. Het kantoor bevindt zich aan de Protonstraat. Het familiebedrijf bestaat sinds 1968 en levert ook brood aan  supermarkten, restaurants en bedrijven.

Volgens curator Sander Vos, in gesprek met RTV Noord, is het bedrijf failliet gegaan door de nasleep van de coronapandemie, gestegen energie- en personeelskosten en hogere tarweprijzen. De schuld zou 2,5 tot 3 miljoen euro bedragen. Diverse partijen zouden belangstelling hebben voor een doorstart. De winkels blijven voorlopig zoveel mogelijk open.