Veel rookontwikkeling bij brand in flatgebouw Eelkemastraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een flatgebouw aan de Eelkemastraat, nabij de Euroborg, heeft zaterdagavond brand gewoed. Bij de brand is veel schade ontstaan.

De melding van de brand kwam rond 21.45 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker naar de locatie werden gestuurd. Korte tijd later schaalde men op naar ‘middelbrand’, waarop de hulp van een tweede tankautospuit en een poederblusaanhanger werd ingeroepen. “De benedenverdieping van een flatgebouw staat vol rook”, vertelt brandweerwoordvoerder Jesse Mol. “Wij doen op dit moment onderzoek, en we zijn op zoek naar datgene wat de rookontwikkeling veroorzaakt.”

Rond 22.15 uur kon Mol vertellen dat de brandhaard gevonden was. “Wij hebben het vuur kunnen blussen. De rook kwam uit een berging, en heeft voor veel schade gezorgd. Wij gaan ventileren, en we gaan metingen verrichten. Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de schade.” Volgens nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl zijn er door de hulpdiensten verschillende woningen ontruimd. Ten Cate: “De brandweer bestrijdt de brand vanaf twee kanten. Daarbij maakt men gebruik van stralen hogedruk.”

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl