Start bietencampagne verloopt niet vlekkeloos in Hoogkerk

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De bietencampagne is niet geheel vlekkeloos van start gegaan bij de suikerfabriek in Hoogkerk (Vierverlaten).

Cosun Beet Company, het bedrijf wat de fabriek runt, liet woensdag weten aan HoogkerkOnline dat de druk in bepaalde delen van de installatie te hoog werd, waardoor er moest worden ‘afgeblazen’. Het laten wegvloeien van de druk zorgde voor enige geluidsoverlast. Ook in het weekend waren er problemen. Een verstopte suikerkoeler moest worden gereinigd, wat opnieuw voor geluidshinder zorgde.

Er zijn daarnaast nog steeds problemen met de verdamping in de suikerfabriek. Deze werkt niet naar behoren en daarom wordt een deel van deze installatie vanaf vrijdag een week uitgeschakeld. Ook hier moet stoom worden afgeblazen.

De bietencampagne begon precies een week geleden in Vierverlaten. Cosun verwacht een goede opbrengst, ondanks het natte en koude weer tijdens de zaaiperiode. Ook was de lente relatief koud en de zomer relatief nat. Daardoor zal de opbrengst waarschijnlijk wel iets lager zijn dan vorig jaar. De oogstperiode duurt nog een kleine 17 weken.