Ruim duizend handtekeningen voor veiligere wijkring Beijum

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Maak de wijkring van Beijum veiliger. Die boodschap werd woensdagavond overgebracht aan de Groninger gemeenteraad door nabestaanden van de 75-jarige man die eind februari omkwam bij een verkeersongeluk op de Emingaheerd.

Onder een petitie, die eind maart werd opgestart door de drie dochters van het slachtoffer van het ongeluk, zijn sinds maart van dit jaar ruim duizend handtekeningen gezet. Raadslid Elte Hillekens van GroenLinks nam de handtekeningen woensdagavond in ontvangst namens de gemeenteraad tijdens het insprekershalfuurtje in het Stadhuis.

Volgens wijkbewoners wordt er vaak veel te hard gereden op de wijkring. Met de petitie willen de initiatiefnemers en ondertekenaars duidelijk maken aan het gemeentebestuur dat het, na meerdere zware ongelukken op de wijkring, nu echt tijd is voor verandering. In de petitie vragen de opstellers de gemeente om de richtlijnen van Veilig Verkeer Nederland toe te passen op de wegen die de wijkring vormen. Daardoor moet de wijkring veiliger worden voor kwetsbare weggebruikers.