PvdA en PvdD willen sneller groene daken op alle bushokjes in Groningen

De gemeente Groningen moet meer vaart zetten achter de aanleg van ‘groene’ bushokjes. Dat vinden de raadsfracties van de Partij van de Arbeid (PvdA) en de Partij voor de Dieren (PvdD). Volgens de twee partijen loopt Groningen achter bij andere Nederlandse steden.

Met de groene sedumdaken op bushokjes, die de gemeente Utrecht inmiddels op al haar vierhonderd bushokjes heeft aangelegd, valt volgens raadsleden Rico Tjepkema (PvdA) en Bart Hekkema (PvdD) op een makkelijke manier veel klimaatwinst te halen.

“Het is een makkelijke stap om onze de stad groener te maken en zo ook hittestress tegen te gaan. De daken houden per vierkante meter zo’n 20 liter water vast en er wordt fijnstof afgevangen. De gemeente Leeuwarden ging Utrecht afgelopen jaar achterna door in één klap 127 daken van bushokjes te vergroenen. In Groningen zijn er op dit moment slechts een handjevol bushokjes met duurzame daken. Dan moeten wij toch ook meer tempo kunnen maken.”

Tjepkema en Hekkema stellen komende woensdag mondelinge vragen aan het college over het versnellen van de aanleg van de sedumdaken op bushokjes.