Tien jaar OOG Ochtendshow gevierd met jubileumweek: ‘Passie voor het programma maakt vroeg opstaan echt de moeite waard’

nieuws
Foto: vrijwilligersteam van OOG Ochtendshow

Deze maand bestaat de OOG Ochtendshow tien jaar. Komende week staat OOG Radio uitgebreid stil bij het jubileum van het ochtendprogramma.

Ee groep studenten startte in 2013 met het programma, omdat ze het vreemd vonden dat de toenmalige stadsomroep zoiets nog niet had. Het team rond de OOG Ochtendshow is intussen uitgebreid naar een groep van twaalf mensen, met diverse achtergronden en uiteenlopende leeftijden.

“Dat is wat de OOG Ochtendshow zo leuk maakt!” vertelt programmacoördinator Rick van der Velde. “Omdat het programma iedere dag door een ander team wordt gemaakt, klinkt iedere uitzending anders. We schromen niet om er een lekkere scheut humor in te gooien, wat ervoor zorgt dat je goed geïnformeerd en met een lach op je gezicht aan de dag begint!”

Het programma wordt sinds de start gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers, die dit vaak naast een studie of baan doen. Maar voor het programma wat ze in hun vrije uren maken is uitslapen geen optie: de show begint namelijk om 07.00 uur. “Ik ben absoluut een avondmens, maar als je een uitzending doet met zo’n leuk team dan is het goed te doen als de wekker om half 6 gaat”, vervolgt Van der Velde. “En dat geldt ook voor de rest, want alle vrijwilligers maken het programma met veel passie. Wat ook erg leuk is, is dat je het nieuws uit je regio veel intensiever meemaakt. Elke uitzending is er ander nieuws, een ander interview en ook andere muziek. Dit maakt vroeg opstaan echt de moeite waard.”

Week lang jubileumfeest

De Ochtendshow viert haar jubileum komende week met haar luisteraars. De hele week (van 25 tot en met 29 september) zendt de Ochtendshow interviews uit met oud-collega’s en betrokkenen. Maar wel blijft er in deze week aandacht voor het actuele nieuws, belooft Van der Velde: “Actualiteiten en nieuws uit Groningen vormen de fundering waar de OOG Ochtendshow op draait!”

Daarnaast is er volgende week vrijdag (29 september) een extra uitzending.  De Ochtenshow zit dan vol opmerkelijke interviews over het verleden en komen er oud-programmamakers voorbij. Wie wil weten welke verrassingen er in de laatste Ochtendshow van de jubileumweek voorbij komen, kan vrijdag luisteren naar OOG Radio tussen 09:00 tot 12:00 uur.