Groninger scholieren doen mee aan hackathlon van dertig uur

nieuws
foto: Roel Breet

Vijf scholen in de provincie Groningen, waaronder drie in de stad, doen volgende week donderdag en vrijdag mee aan de hackathlon ‘Wij hebben de toekomst’.

In totaal 46 teams van 300 middelbare scholieren en mbo-studenten werken die dagen non-stop aan actuele voedselvraagstukken. Ze eten en slapen ook op school. Vanuit een centrale studio wordt continu verslag gedaan van deze hackathlon. De leerlingen brengen online verslag uit en presenteren hun ideeën.

De stad-Groninger scholen die meedoen zijn het Alfa-college, het Praedinius Gymnasium en Noorderpoort. Na de hackathlon gaan de teams hun ideeën de komende twee maanden verder ontwikkelen. Uiteindelijk komt er een pitch, waarbij het winnende team de kans krijgt, hun idee in de praktijk te brengen.