Graffiti aangebracht op wanden Papiermolentunnel

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Papiermolentunnel is nog maar korte tijd open, maar inmiddels is de eerste graffiti aangebracht op de wanden. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

De nieuwe tunnel ging in juni open. De Papiermolentunnel verbindt de Rivierenbuurt met openluchtzwembad De Papiermolen en de zuidzijde van de stad. In vergelijking met de oude tunnel is de nieuwe tunnel een stuk langer geworden, omdat deze ook onder de toekomstige verbindingsweg tussen de Hereweg en de Brailleweg door gaat. “Aan de kant van de Maaslaan zijn verschillende uitingen met graffiti aangebracht”, vertelt Wind.

Het gaat om een gedeelte waar kunstenaars nog aan de slag moeten. De Papiermolentunnel krijgt een bijzondere uitstraling met een reeks kleurrijke landschappen. De landschappen zijn elf meter breed en worden van elkaar gescheiden door gekleurde stroken. Momenteel leggen kunstenaars de laatste hand aan de kunstwerken. Het is niet de eerste keer dat graffiti-vandalen aan de haal gaan met het project Aanpak Ring Zuid. Afgelopen zomer werd graffiti aangebracht op glazen panelen bij het viaduct Van Iddekingeweg.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl