Gemeente tekent voor meer emancipatie en acceptatie lhbtiq-plussers

nieuws
Foto: Anneloes Struik

Wethouder Molema tekende vrijdagmiddag een intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Daarmee verbindt de gemeente zich nog eens vier jaar aan het Regenboogprogramma van het ministerie.

De handtekening van Molema levert niet alleen een belofte op voor inzet om vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen lhbtiq-plussers tegen te gaan. Groningen krijgt, als één van de 55 Regenbooggemeenten, ook geld van het Rijk om het lokale lhbtiq+ emancipatiebeleid te versterken.

Groningen is sinds 2008 officieel deelnemer aan het Regenboognetwerk, wat toen nog het Koplopersprogramma heette. Met een verlenging tot 2026 is Groningen één van de twaalf (stedelijke) gemeentes die het langst binnen dit programma actief is.