Forum Groningen vreest voor verlies van ruim een miljoen

Forum Groningen houdt voor dit jaar rekening met een verlies van minstens een miljoen euro. Dat zegt directeur Dirk Nijdam van het Forum.

Het heeft vooral te maken met een hoge energierekening, maar ook met toenemende loonkosten en hogere huren. Volgens Nijdam zijn de energielasten 800.000 euro hoger dan wat begroot is. Het gaat niet alleen om het pand aan de Nieuwe Markt, maar ook om acht andere gebouwen van Forum in de stad.

Sommige van die gebouwen zijn niet goed geïsoleerd en bovendien heeft de gemeente de huren met zes procent verhoogd. Nijdam verwacht volgend jaar veel minder aan energie kwijt te zijn, omdat die inmiddels al is ingekocht. Daar staat tegenover dat de lonen ook volgend jaar zullen stijgen.

Nijdam wil niet beknibbelen op personeel, of de toegangsprijzen verhogen. Hij hoopt op compensatie van het Rijk en gaat in gesprek met de gemeente om een oplossing te vinden.