Bemanning Gronings vrachtschip krijgt Filipijnse prijs voor redding drenkelingen uit Atlantische Oceaan

nieuws
Foto via Hanzevast Shipping

De bemanning van de Hanze Göteborg, een vrachtschip van de Groningse rederij Hanzevast Shipping, heeft de MARINA Honours Exceptional Bravery at Sea-award gewonnen. De bemanningsleden krijgen de prijs van het Filipijnse Ministerie van Transport, omdat ze eind december vier Amerikaanse drenkelingen uit een noordelijke uithoek van de Atlantische Oceaan hebben gered.

De vier Amerikaanse oud-militairen kwamen in de problemen tijdens een roeiwedstrijd, waarbij de Atlantische Oceaan roeiend moest worden overgestoken. De vier drenkelingen zaten 22 uur lang stuurloos op een vlot, voordat de Hanze Göteborg ze op ruwe zee in het donker vond. De redding had niet veel langer moeten duren, want het vlot zonk vrijwel direct nadat de laatste opvarende van boord was gehaald.

Als erkenning voor hun exceptionele inzet bij deze reddingsoperatie kent het Filipijnse Ministerie van Transport nu de prijs voor uitmuntende moed toe aan de bemanning voor de reddingsactie, in het kader van de Nationale Week voor de Zeevaart in de Filipijnen. “Wij zijn ontzettend trots op deze erkenning en waardering voor onze Filipijnse zeevarenden”, aldus Anita van der Laan, directeur van Hanzevast Shipping. “Het is een mooie bevestiging van de kwaliteit en de belangrijke rol die Filipijnse zeevarenden op de wereldzeeën hebben.”