Aangereden zwaan door hulpverleners gered: “Dier was na ongeluk naar een rustig plekje gegaan”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Hulpverleners hebben zondagmiddag op de Wolddijk een zwaan gered. Het dier was eerder op de dag betrokken geraakt bij een aanrijding. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van een dier in problemen kwam rond 14.00 uur bij de hulpdiensten binnen, waarop een tankautospuit naar de locatie werd gestuurd. “Voorbijgangers waren een mooie wandeling aan het maken, en zagen achterin een weiland een zwaan vreemd gedrag vertonen”, vertelt Ten Cate. “Ze vertrouwden het niet, en hebben de Dierenambulance gebeld. Medewerkers kwamen naar de locatie, hebben pogingen gedaan de zwaan te vangen, maar dat lukte niet. Daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen.”

Een brandweerman in een waadpak is te water gegaan, en heeft de zwaan kunnen vangen. “Het dier is daarna overgedragen aan de medewerkers van de Dierenambulance. Zij zullen voor het dier gaan zorgen.” Volgens de fotograaf heeft er eerder op de dag een aanrijding plaatsgevonden. “Die aanrijding vond plaats op de Wolddijk. De zwaan is daarna naar een rustig plekje gegaan.” Wat de zwaan precies mankeert, gaat onderzocht worden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie