Zomerstad afgesloten met springkussens op Vismarkt en Nieuwe Markt

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Zomerstad Groningen wordt zondag afgesloten met een groot springkussenfestijn op de Vismarkt en Nieuwe Markt. De afgelopen week vonden op tal van locaties verschillende evenementen plaats.

“Kinderen kunnen zondag te kust en te keur”, beschrijft een fotograaf de situatie. “Er staan tal van springkussens, in verschillende soorten en maten en kleuren. Rond het middaguur is het al gezellig druk.” De springkussens vormen traditioneel de afsluiting van Zomerstad. Vorige week zaterdag begon het festival, waarbij de organisatie zich met de activiteiten specifiek richt op gezinnen met kinderen, om hen een leuke zomer te laten beleven.

Zo vond afgelopen week bijvoorbeeld een theatershow plaats, waren er knutsel- en bouwactiviteiten, kon er gesupt worden en werden in samenwerking met De Jonge Onderzoekers vliegers gebouwd. Alle activiteiten waren gratis te bezoeken. Hoeveel bezoekers Zomerstad dit jaar heeft getrokken, kon zondagmiddag nog niet verteld worden. De springkussens zijn zondag tot 17.00 uur te bezoeken.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen