Weer rijstroken minder op A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West; snelweg is donderdag- en zaterdagnacht in één richting dicht

nieuws
De A7 vanuit de lucht bij de afrit naar Westpoot - Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Aannemerscombinatie Herepoort gaat aanstaande vrijdag verder met de werkzaamheden aan de A7 en de ring zuid tussen Hoogkerk en Groningen-West. Aan beide kanten van de weg moeten daarom weer rijstroken worden afgesloten. Komende donderdagnacht is de snelweg daarom helemaal dicht van Westpoort tot Groningen-West. Zaterdagnacht wordt de rijbaan in de andere richting helemaal afgesloten.

Komende vrijdagavond moet het verkeer het tussen Hoogkerk en Groningen-West al met een rijstrook minder stellen. De maandag erop gaat ook op de rijbaan richting Drachten één rijstrook dicht. Door de afsluiting is ook de toerit bij Hoogkerk dicht en moet het verkeer omrijden via het Hoendiep.

De afsluiting van de rijstroken duurt drie weken. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september gaan de rijstroken weer open. Groningen Bereikbaar laat weten dat er geen omleidingsroute wordt gemaakt, omdat één rijstrook open blijft.

Toch waarschuwt de verkeersorganisatie voor drukte op de weg. Eerder dit jaar werd op hetzelfde traject al meermaals één rijstrook afgesloten. Toen zorgde dat ook al regelmatig voor verkeersopstopping en files tussen de twee afslagen. Parkeren bij één van de P+R locaties aan de rand van de stad is volgens Groningen Bereikbaar het enige alternatief.

Nachtafsluitingen

Herepoort moet de rijbaanafsluitingen nog wel klaarzetten. Daarom zijn de A7 en de zuidelijke ringweg van donderdag 10 augustus 20.00 uur tot vrijdagochtend 06.00 uur dicht van Westpoort tot aan Groningen-West. Van zondag 13 augustus 22.00 uur tot maandag 14 augustus 06.00 uur is de weg dicht vanaf ring west tot de Laan Corpus den Hoorn.