Website Groningen Airport Eelde weer bereikbaar na cyberaanval (update)

nieuws
Foto: Kas van Zonneveld / Groningen Airport Eelde

De website van Groningen Airport Eelde is zondag enkele uren onbereikbaar geweest door een cyberaanval. De pro-Russische hackersgroep Net-Worker Alliance claimt verantwoordelijk te zijn voor de aanval.

Mogelijk is er sprake van een DDoS-aanval. Bij zo’n aanval wordt een website of een server overspoeld met verkeer, waardoor een pagina onbereikbaar wordt voor gebruikers. Directeur Meiltje de Groot benadrukte kort na de aanval via verschillende media dat de andere systemen op de luchthaven nog gewoon werken. Behalve Groningen Airport Eelde had ook Schiphol last van een DDoS-aanval.

Volgens De Groot duurde de aanval een half uur, maar de website bleef bereikbaar dankzij maatregelen van de IT-afdeling. De website van Airport Eelde was aan het begin van de avond weer (moeizaam) bereikbaar. De Groot liet maandagochtend weten dat de aanval nu helemaal voorbij is. Een paar weken geleden zou ook al tevergeefs geprobeerd zijn om de site van Groningen Airport Eelde aan te vallen.