Stadjer (17) slaat op de vlucht voor politie op gestolen motor zonder kentekenplaat

nieuws
Foto: Politie Groningen-Noord via Instagram

Agenten hebben afgelopen donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden, nadat hij in Selward op een gestolen motor op de vlucht sloeg voor de politie.

De motor, waar geen kentekenplaat op was gemonteerd, kwam donderdagmiddag in het vizier bij een motoragent van het politieteam Groningen-Noord. De agent probeerde de motorrijder tevergeefs aan de kant te zetten, waarna een achtervolging begon. De bestuurder besloot het voertuig na enige tijd te dumpen en ging te voet verder.

Verstoppen bleek volgens de agent niet de beste vaardigheid van de bestuurder en agenten wisten de motorrijder, één 17-jarige jongen uit Groningen, al snel in de boeien te slaan. De motor bleek gestolen te zijn en de jongeman moet zich daarom gaan verantwoorden voor heling en een reeks aan verkeersmisdrijven en -overtredingen.