Spelers Suslov en Van Gelderen uit selectie FC Groningen gezet (Update)

nieuws
Foto: Arend Jan Wonink

Spelers Tomáš Suslov en Liam van Gelderen zijn door FC Groningen-trainer Dick Lukkien uit de selectie gezet. Dat meldt RTV Noord. Volgens Lukkien zijn er afspraken geschonden. Wat die afspraken zijn, wil de trainer inhoudelijk niet toelichten. 

Het is niet de eerste keer dat middenvelder Suslov uit de selectie wordt gezet. Tijdens het trainingskamp ter voorbereiding op het seizoen kwam de 21-jarige Slowaak ook al bepaalde afspraken niet na. Na een paar goede gesprekken mocht Suslov weer toetreden tot de eerste selectie. Het is überhaupt de vraag hoelang de middenvelder nog onder contract staat bij FC Groningen. Na verluidt probeert Slovan Bratislava de speler terug te halen naar zijn thuisland.

FC Groningen speelt aanstaande vrijdag de uitwedstrijd tegen TOP Oss. De Ossenaren wisten tot nu toe drie punten uit drie competitiewedstrijden te halen. Het is een belangrijke wedstrijd voor de FC, want tot nu toe waren supporters niet tevreden met de behaalde vier punten. Zo werd er onder andere met 1-0 verloren tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijd tegen Top Oss wordt afgetrapt om 20:00.

Update (19:15): 

Tomáš Suslov reageert bij het Dagblad van het Noorden op het nieuwsfeit. Volgens de Slowaak is de straf tot stand gekomen doordat hij en Van Gelderen niet meeliepen met de verplichte loopjes na de wedstrijd tegen Willem II. “We waren een beetje emotioneel en gefrustreerd door de omstandigheden”, concludeert Suslov.