Rutte: ‘Kamer en kabinet voelen breed dat Groningen niet ‘controversieel’ is’

nieuws

Demissionair premier Rutte lijkt te verwachten dat het dossier Groningen niet controversieel verklaard gaat worden voor zijn afgetreden kabinet. Dat liet Rutte vrijdagmiddag wetens tijdens zijn eerste persconferentie na het zomerreces.

Hoewel de afgetreden premier benadrukte dat de beslissing om iets tot ‘controversieel’ (een onderwerp wat politiek gevoelig ligt) te verklaren niet bij het kabinet ligt, liet Rutte wel weten dat zaken als de toeslagenaffaire, Groningen, Oekraïne, de koopkracht en de begroting daar wat hem betreft niet bij horen. “Het zijn allemaal dossiers waar breed politiek, zowel in het kabinet als in de Kamer, van gevoeld wordt: die zijn niet controversieel”, aldus Rutte. “Ik hoop natuurlijk in algemene zin dat de Kamer de ruimte geeft aan het kabinet om zo verstandig mogelijk ook de andere onderwerpen en ook dossiers in goede banen te leiden.”

Rutte benadrukte daarnaast te verwachten dat het voor zijn demissionaire kabinet ‘hard werken’ blijft, ook nadat het kabinet in juli haar ontslag aanbood: “Er zullen ook nationaal grote thema’s blijven rondom de kinderopvangtoeslagaffaire en rondom Groningen, waar we hard aan blijven werken.”