Pro-migratiedemonstraten kamperen langs Van Starkenborghkanaal bij Zernike Campus

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Enkele tientallen demonstranten tegen grens- en migratiebeleid hebben maandagochtend een tijdelijk kampement opgezet op een grasveld tussen de Paddepoelsterweg en het Van Starkenborghkanaal aan de noordkant van de Zernike Campus. De komende week gaan de actievoerders met elkaar praten en workshops houden, maar ook actie voeren op verschillende plekken.

De demonstranten van het No Border Camp, wat jaarlijks een andere plek uitkiest om te bivakkeren, vinden dat zowel Nederland als de EU een ‘repressief en gemilitariseerd’ grens- en migratiebeleid voeren. Ze vinden dat alle bewoners van de wereld vrij moeten kunnen reizen. Het zou helpen om problemen als vluchtelingenbootjes op de Middellandse Zee en overvolle opvanglocaties voor migranten tegen te gaan of doen verdwijnen.

De demonstranten verwachten dat enkele honderden gelijkgezinden de komende week langskomen bij het kamp en de demonstraties en protestacties op verschillende plekken in de provincie. Zondag breken de actievoerders hun tijdelijke kampeerplaats weer af.