Groninger Museum zet smerigste studentenkamer in het zonnetje

oogochtendshow
Unzipped, Rolling Stones. OOG TV.

Studenten die denken dat ze in de ranzigste studentenkamer van Groningen wonen, kunnen zich opgeven voor een winactie van het Groninger Museum. De winnaar wordt beloond met een toepasselijke prijs.

De inspiratie voor deze actie haalt het museum uit de tentoonstelling ‘Unzipped’ van de band The Rolling Stones. In die tentoonstelling is te zien hoe de bandleden in hun beginjaren woonden. Bandleden Mick Jagger en Keith Richards zijn nauw betrokken geweest bij de opzet van de tentoonstelling.  De keuken, woonkamer en slaapkamer zijn stuk voor stuk gereconstrueerd met behulp van herinneringen aan hun flat in Londen.

Flinke puinhoop

In het appartement zijn vieze bedden, vuile vaat en lege drankflessen te zien. Ook talloze sigarettenpeuken slingeren rond. Het decor bracht het Groninger Museum op een idee: ‘Dit soort vieze kamers moeten ook te vinden zijn in een studentenstad als Groningen’, vertelt Sanne Heesbeen. ‘Studenten in Groningen of Amsterdam kunnen meedoen aan de actie door een video van hun vieze studentenkamer te maken. Het beeldmateriaal kunnen ze met ons delen via Instagram of TikTok.

Talloze reacties

De winnaar van de actie gaat ervandoor met een toepasselijke prijs: een flinke poetsbeurt. De actie werpt nu al zijn vruchten af. ‘Tot nu toe zijn er talloze reacties binnengekomen van mensen die enthousiast zijn. Op sociale media wordt het bericht veelvuldig gedeeld en mensen taggen elkaar met de tekst: ‘Jij kunt sowieso meedoen.’

De voorstelling van The Rolling Stones is te bezoeken tot en met 21 januari 2024. Meer uitleg en alle actievoorwaarden zijn te vinden op de website.

Sanne Heesbeen was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: