Eerste muurschilderingen verrijzen in Oosterparkwijk tijdens dag één van ‘Street Art Festival Groningen’

Op een zevental plekken in de Oosterparkwijk maken binnen- buitenlandse kunstenaars grote muurschilderingen. Tot en met zondag is daar Street Art Festival Groningen, wat de wijk moet gaan veranderen in een ‘kleurrijk openluchtmuseum’.

Onder meer aan de Zaagmuldersweg, de Enno Dirk Wiersmastraat, de Piet Fransenlaan en de Paradijsvogelstraat staan  hoogwerkers opgesteld. De eerste ruwe schetsen zijn klaar en sommige muurschilderingen krijgen al snel vorm. Eloise Gillow schildert naast het oude politiebureau aan de Zaagmuldersweg. “Het gaat goed met schilderen, maar het weer is wel wisselvallig. Hier en daar druipt het verf een beetje naar beneden. Maar ik krijg het wel op tijd af.”

Het programma wordt dit weekend uitgebreider. Dan volgen er tours, waarbij belangstellenden worden rondgeleid langs de nieuwe en de bestaande murals in de Oosterparkwijk. Ook zijn er workshops, waarbij deelnemers zelf aan de slag mogen met het verfraaien van hun wijk em kunnen leren rappen van de Groningse rapper Mongoose.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Writer’s Block (@writersblockmurals)